Clos Du Bois Winery

Great wine and lasting relationships age well. Goal: Have Clos du Bois’ tasting room operating within six months of groundbreaking. Without sacrificing craftsmanship or budget, we met the deadline. Result? A bold industrial look with colored concrete floors, exposed trusses, round ducts, and steel countertops. Next we added 18,000 sf of barrel and tank storage space to an existing warehouse. Through our value-engineering efforts, existing insulated concrete panels were moved 90 feet, preserving original design at minimum cost. A few years later, we added 120,000 sf, nearly doubling the winery’s size. The expansion included a new crush pit, tank pads, bottling line, loading dock, barrel storage, case storage, and a fire protection pumphouse. Our latest project added administrative offices and a hospitality center, completing the master plan.

Project Team

Location
Geyserville, CA
Size
247,627 sf
JMA Project Manager
Steve Ronchelli, Jim Kreofsky
JMA Superintendent
Tom Monroe, Jesse Gladman, Dave Nash
Architect
Ozborn Design Group, Dick Osborn-Ozborndooli Architecture
Landscape Architect
Blasen Landscape Architecture
Structural Engineer
ZFA
Civil Engineer
Atterbury & Associates
Mechanical Engineer
Horn Engineers, Climate Mechanical
Electrical Engineer
Northern Electric
Energy Consultant
Save Energy Consulting
Geotechnical Engineer
Earth Mechanics